≡ Menu

Vikend paket v Bratislavi

Donava na svoji poti teče mimo treh prestolnic, katere se začnejo na črko B. Bratislava je med njimi najmanjša, vsekakor pa izredno privlačna za večdnevni obisk ali pa čudovit vikend paket.

Bratislava je zelo mamljiva in dosegljiva, predvsem zaradi dobrih avtocestnih povezav, saj ste iz Ljubljane po dobrih 4-5 urah že na cilju. In že lahko pričnete z raziskovanjem.

Vikend paket v Bratislavi je na voljo hostlih, penzionih in hotelih, sicer v veliko primerih kot prenočitev z zajtrkom, za manjšimi doplačili pa so na voljo tudi polpenzioni. V starem delu mesta pa si lahko poiščete zanimive sobe ali apartmaje. Gibanje po Bratislavi je najlažje z tramvajem ali trolejbusom. Najlepše pa jo spoznate peš.

Bratislava je prava mešanica srednjeveške in moderne arhitekture, katera vas spremlja na vsakem koraku. Nad mestom se bohoti grad iz 17. stoletja, pod njim pa je gotska katedrala sv. Martina, na katero naletite takoj za mostom NLP čez reko Donavo. Ime mostu ni kar tako, na desnem bregu Donave se namreč nahaja supermoderen stolp z razgledno ploščadjo v obliki letečega krožnika.

Poleg lepih razgledov tukaj najdete odlično restavracijo. V starem delu mesta se boste lahko dobro zabavali ob iskanju duhovitih kipov na najrazličnejših mestih.

Vikend paket v Bratislavi lahko razširite še na ogled ostankov graščine Devin, 15min vožnje oddaljene od središča mesta.
Booking.com